De smederij in Rotterdam

Naast het smeden van messen doe ik inmiddels nog zoveel meer. Van het maken van machines en objecten, werken als illustrator, werken met leer en textiel tot het verven met plantaardige verfstoffen. En dat alles doe ik in mijn werkplaats van 110m2 in de Spaanse Polder in Rotterdam.

Alle voorwerpen die ik maak zijn de drager van een verhaal. Het verhaal van degene die erover heeft gedroomd, die mij heeft gevraagd het te maken. Het verhaal van het ambacht zelf of mijn eigen verhaal over wat ik tegenkom bij het maken. Alles is custom-made op de persoon zelf, dus geen twee messen zijn hetzelfde. Ik zou zeggen: kom eens langs!

In 2021 maakte Umwelt Films Rotterdam dit prachtig portret van mij in mijn werkplaats. Ik vind het echt de moeite waard om die nu eens onder de aandacht te brengen.